ФСТ "Динамо" 


  • Нагородження кращих спортсменів-динамівців Прикарпаття за підсумками 2020 року

    05.01.2021




    На засіданні було заслухано інформацію заступника голови Івано-Франківської обласної організації ФСТ «Динамо» України Василя Шумало щодо діяльності організації.  Зокрема,  відзначено, що організація на даний час об`єднює 8 колективів фізичної культури правоохоронних органів, рятувальних та інших спеціальних служб області. В організації культивуються такі види спорту як боротьба самбо, дзюдо, пожежно-прикладний спорт, легка атлетика та боротьба вільна. У складі національних збірних команд України 2020 року перебували 27 наших спортсменів. Також в організації працюють 5 спортивних секцій, в яких займаються легкою атлетикою, боротьбою, самбо та дзюдо 86 учнів.



    Говорилось і про те, що 2020 рік був непростим для усіх нас. Пандемія внесла свої негативні корективи: скасовано багато спортивно-масових заходів, всеукраїнських та міжнародних змагань, перенесено ХХХІІ літні Олімпійські ігри. Та, попри карантин, наші спортсмени все-таки знаходили можливість брати участь у  змаганнях та домоглися хороших результатів. В олімпійських видах відзначилися: Іван Пилипяк, Назар Маркульчак, Сніжана Пліш, Катерина Москальова, Валерія Захаревич (дзюдо); Ігор Гелетій, Дмитро Дідоводюк (легка атлетика); Ірина Харів, Андрій Сверид (боротьба вільна).




    В неолімпійських видах спорту пишаємося нашими спортсменами-самбістами. На чемпіонаті світу 2020 року в Сербії Андрій Лайщук став бронзовим призером. Галина Ковальська та Уляна Кляпка посідають п’яті місця серед дорослих. В категорії U-20 чемпіонами стали Алла Бегеба та Михайло Свідрак, Юрій Яремчук посів другу сходинку. В категорії U-18  перше та друге місце здобули Сніжана Пліш та Марія Куневич. Ще багато інших наших спортсменів відзначилися також і на всеукраїнських змаганнях з боротьби самбо.



     У минулому році посвідчення МСУ з боротьби самбо отримали Костянтин Павлишин, Назар Маркульчак та виконала норматив Марія Куневич. Також очікуємо, що на початку року отримає посвідчення МСУМК Михайло Свідрак, Андрій Лайщук  та звання ЗТУ з боротьби самбо Андрій Микитин.

    Церемонію нагородження провели заступник начальника ГУНП в області Остап Білейчук та Заслужений тренер України з дзюдо Євген Боднарук. Кращі спортсмени були відзначені грамотами та цінними подарунками. Остап Білейчук  побажав нашим спортсменам та тренерам завоювання Олімпійських медалей. #dynamo #dynamoukraine #ukraine #sport #fst_dynamo #ДинамоУкраїни #чемпіонат #динаміада2021 #спорт #фстДинамоІваноФранківськ

    ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОО ФСТ «ДИНАМО» УКРАЇНИ

  • Фото події можна переглянути у галереї