ФСТ "Динамо" 


  • Спорт допоможе нівелювати вплив вулиці на дітей

    24.04.2013

    Сьогодні в спортивному манежі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання вшанували переможців і призерів чемпіонату Європи з самбо й заохочували підлітків до занять цим видом спорту.

    У манежі зібралися як відомі спортсмени та маститі наставники, так і юні самбісти. Також сюди прибули члени дитячого об’єднання «Юний міліціонер Прикарпаття» та 170 підлітків, які перебувають на обліку в міліції. Голова обласної організації ФСТ «Динамо» України, голова обласної федерації самбо генерал-майор міліції Олег Сало сказав, що одним із пріоритетів федерації є розвиток дитячо-юнацького спорту, зокрема серед хлопців і дівчат, які вчиняли правопорушення, порушували дисципліну в навчальних закладах. «Створення секцій спортивного та бойового самбо – це перша ланка в реалізації завдань із нівелювання впливу вулиці на таких дітей, – зазначив Олег Михайлович. – Зауважимо, що заняття в таких секціях безплатне, тому кожна дитина має змогу тренуватися в спортивному залі, а формою юних спортсменів забезпечать працівники міліції. Дітям є на кого рівнятися, адже з ними займатимуться кращі спортсмени нашої федерації самбо, переможці та призери чемпіонатів України та Європи».

    Голова обласної федерації самбо Олег Сало привітав спортсменів, які успішно виступили на недавньому чемпіонаті Європи серед юніорів, що відбувся на Кіпрі. Зокрема, чемпіонку континенту майстра спорту Тетяну Радушинську, срібного призера чемпіонату Європи майстра спорту Давида Харебаву та володарів бронзових медалей майстра спорту Наталію Ільків і кандидата в майстри спорту Мар’яна Мельничука. Керівник обласної організації «Динамо» також вручив цінні подарунки членам збірної обласної динамівської організації Ігорю Гелетію, Андрію Мельнику, Максиму Кривоносу та Володимиру Юрчуку, які посіли четверте місце на чемпіонаті ФСТ «Динамо» у м. Одеса. Цей захід сприятиме широкому залученню дітей і підлітків, які перебувають на обліках в органах внутрішніх справ, до активної участі в житті суспільства, оптимізації різних форм їх дозвілля, вихованню гуманістичних цінностей та профілактиці негативних явищ у молодіжному середовищі

    Заслужений тренер України Євген Боднарук, який виховав дворазового олімпійського призера Романа Гонтюка, подякував голові обласної федерації самбо Олегу Салу за підтримку спортсменів і тренерів. Він повідомив про успішний виступ прикарпатських самбістів на ХІ студентських іграх у Харкові, за підсумками яких формувалася збірна команди України, що братиме участь у Всесвітній універсіаді. Золоті нагороди вибороли Олена Куницька, Марія Остап’юк, Олена Сайко та Михайло Ілитчук. Олег Сало, Андрій Мироняк та Євген Боднарук вручили борцівські курточки десятьом хлопцям і дівчатам – учням Івано-Франківської школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. Саме на базі цього навчального закладу розпочне роботу перша секція з самбо, а надалі такі секції, де займатимуться діти, які перебувають на міліцейському обліку, з’являться в інших містах області.

  • Фото події можна переглянути у галереї