ФСТ "Динамо" 


  • На чемпіонаті з багатоборства серед кінологів представники Прикарпаття вибороли третє місце

    02.10.2013

    З 25 по 28 вересня поточного року в Одесі проходив Чемпіонат Міністерства внутрішніх справ України з багатоборства кінологів. Серед 28-ми учасників, представники Прикарпаття завоювали третє місце Чемпіонату.

    Протягом цих днів 28 команд кінологічних підрозділів МВС, що приїхали з різних куточків України, проходили складний та незвичайний турнір мужності та витримки. Незвичайний він тим, що у цих змаганнях поряд із працівниками міліції брали участь і їхні вірні та надійні чотирилапі помічники.

    Службовий собака для правоохоронця – це і напарник, і асистент, і, звичайно, друг. Конкуренцію їм не може скласти жоден сучасний технічний винахід, адже добре навчений собака здатний успішно брати участь в охороні громадського порядку та серйозних спецопераціях із затримання небезпечних злочинців. За допомогою службових собак сьогодні розкриваються майже третина з усіх правопорушень. На їхньому рахунку – кілограми тяжких наркотиків і сотні одиниць зброї та вибухівки…

    Виховання собаки-правоохоронця – це складна й довготривала справа. І лише міліціонерам-кінологам відомо, яка тяжка і кропітка праця за цим стоїть. Тож результати складних щоденних тренувань міліціонери-кінологи змогли продемонструвати під час змагань, що проходили на базі стадіону фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» та полігону Кінологічного центру при Головному управлінні міліції Одещини.

    Представники Прикарпаття: старший інспектор кінолог Андрій Попаца з собакою Райда посіли загальне третє місце. Зокрема по окремим видам: на смузі перешкод - 2-ге місце; пошук стріляних гільз - 1-ше місце (на виконання дається три хвилини, Райда справилася із завданням за 1:38 хв); краща слідова собака – Райда увійшла у четвірку кращих з 2-м результатом (на слідовій доріжці Райда відшукала 4 предмети за 7:16 хв, на завдання ж дається 20:00 хв). Завершальний етап - затримання двох умовних порушників (лобова атака та озброєний злочинець): 2-ге місце.

    Працівники івано-франківського Кінологічного центру при УМВС розповідають, Райду на виховання взяли ще щеням. Зараз «німецькій вівчарці» 5 років і вона успішно виконує свої обов’язки, допомагаючи правоохоронцям у боротьбі зі злочинністю.

    Переможцям-кінологам вручили кубки та дипломи, а їх вихованцям - смачні подарунки у вигляді якісного собачого корму. Зокрема, івано-франківська Райда виборола більше як 25 кг собачої їжі.

    Івано-Франківська ОО ФСТ «Динамо» України

  • Фото події можна переглянути у галереї