ФСТ "Динамо" 


  • Олімпійський день

    23.05.2015

    23 травня в Івано-Франківську пройшов «Олімпійський день». Традиційні змагання відбулись на стадіоні «Юність» обласної дитячо-юнацької спортивної школи.


    />

    Організували захід відділення НОК України в Івано-Франківській області, комітет фізичної культури і спорту виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та федерація легкої атлетики Івано-Франківської області за підтримки Національного Олімпійського комітету України, Івано-Франківської обласної дитячо-юнацької спортивної школи, партнера НОК України компанії «Coca-Cola», спортивного клубу «Альянс», міського центру «Спорт для Всіх» та міського центру з фізичного здоров’я інвалідів «Інваспорт». Також у спортивному святі прийняли участь учні секції легкої атлетики Івано-Франківської обласної організації ФСТ «Динамо» України під керівництвом тренера-викладача Олени Мельник.


    />

    Упродовж дня проводились забіги серед дошкільнят (30 м.) та дітей із особливими потребами (30 та 60 м.), а також у змаганнях брали участь школярі віком 7-17 років, студентська молодь (500 м.) та ветерани, чоловіки, жінки 30 років і старші.


    />

    Понад 600 учасників радо зустріли Олімпійців Прикарпаття, котрі прийшли їх привітати в цей день. Учасник Літніх Олімпійських ігор у Сіднеї, майстер спорту України Міжнародного класу з боксу Сервін Сулейманов, дворазова учасниця Літніх Олімпійських ігор (Афіни, Пекін), майстер спорту України Міжнародного класу з легкої атлетики Неля Непорадна, триразова учасниця Зимових Олімпійських ігор (Турин, Ванкувер, Сочі), майстер спорту України Міжнародного класу з фрістайлу Надія Діденко, дворазова учасниця Літніх Олімпійських ігор (Сідней, Афіни), майстер спорту України Міжнародного класу з легкої атлетики Ірина Шепетюк та срібна призерка ІІ Юнацьких Літніх Олімпійських ігор (Нанкін), майстер спорту України Міжнародного класу з веслування на байдарках і каное Людмила Лузан, саме всі ці спортсмени разом з учасниками перебували протягом дня на стадіоні, допомагали робити перші кроки наймолодшим учасникам та раділи успіхам кожного з учасників.

    Приємно, що в суботній ранок на стадіон прийшли як і професійні спортсмени, так і просто любителі спорту, а наймолодшій учасниці «Олімпійського дня» Каміла Бублик було всього 2,5 роки, котра вже вдруге поспіль бере участь у святі спорту. Минулого року юній учасниці було всього 1,6 років, що є абсолютним рекордом за багаторічну історію проведення «Олімпійського дня» в Івано-Франківську! Раділи успіхам всіх учасників численна глядацька аудиторія, котру представляли батьки, дідусі та бабусі юних бігунів.

    З вітальними словами до всіх присутніх звернувся голова відділення НОК України в Івано-Франківській області Мирослав Карабін, котрий побажав всім впевнених стартів та досягнення Олімпійських висот. Також вітали учасників голова комітету фізично культури і спорту виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради Віталій Матешко та учасниця Літніх Олімпійських ігор Неля Непорадна.

    І дуже приємно, що наші юні динамівці на цьому святі відзначилися спортивними здобутками: Бучій Діана - 1місце на дистанції 60м, Бресь Ольга - 1 місце на дистанції 100м.

    Звичайно ж у такий день ніхто не залишився без подарунків! Всі навчальні заклади отримали книгу «Життя в польоті» автором якої є президент НОК України, Віце-президент IAAF, Герой України Сергій Назарович Бубка, а всі переможці та призери, були нагороджені грамотами, медалями, значками, CD-дисками, щоденниками від організаторів Олімпійського дня, а партнер НОК України компанія «Coca-Cola» забезпечила для всіх призерів та переможців спеціальні прохолодні напої. Як зазначили учасники заходу, «Олімпійський день» - це гарна нагода прийти і позмагатись, драйвово та з користю провести час!

    За словами організаторів, у майбутньому «Олімпійський день» стане ще більш цікавим, адже щороку готуються різні родзинки, а тому чекаємо всіх на майбутніх заходах!

  • Фото події можна переглянути у галереї