ФСТ "Динамо" 


  • Футбольні баталії – з ранку до ночі

    01.08.2016

    Міська спартакіада серед школярів завершилася змаганнями з міні-футболу. Вони стали найбільш масовими. Протягом двох днів на майданчику на території Микуличинської ЗОШ за перемогу змагалися 120 юних футболістів.


    Організатори цього спортивного дійства – управління освіти Яремчанського міськвиконкому та обласна організації ФСТ «Динамо» в особі заступника її голови, депутата обласної ради Андрія Мироняка – вирішили дати шанс позмагатися й молодшим школярам. Так що в перший день на майданчик виходили учні 5-9 класів, а на другий – старшокласники.

    У молодшій віковій групі змагалися вихованці восьми шкіл. Крім загальноосвітніх навчальних закладів, заявилися й команди Микуличинської спеціальної школи-інтернату, Татарівської та Поляницької ЗОШ І-ІІ ступенів. Їх розбили на дві групи. В першій переможцем стала команда Яремчанської ЗОШ №1, а в другій – Яремчанської ЗОШ № 2. У стикових матчах із командами, які посіли другі місця, хлопчики з першої школи поступилися господарям із рахунком 2:3, а футболісти з другої школи мінімально обіграли школярів із Татарова (1:0).


    У фіналі юні футболісти з Микуличина з рахунком 2:0 виграли в Яремчанської ЗОШ №2, а в матчі за третє місце команда першої міської школи переконливо перемогла своїх суперників із Татарова (3:0). За команду переможців виступали: Павло Стефанюк, Нестор Онутчак, Тарас Тодорук, Ростислав Мотрук, Станіслав Лейбюк, Іван Завальнюк, Петро Скірчук, Михайло Калинчук, Григорій Чиборак, Юрій Соловчук, Любомир Захарин і Дмитро Іванюк.

    У старшій віковій групі виступали п’ять команд, які грали за коловою системою. Найкраще її пройшли футболісти Яремчанської ЗОШ №2, які втратили очки тільки в грі з господарями (0:0). Друге й третє місця посіли команди з Микуличина та Ворохти, які розписали між собою бойову нічию (2:2). Четверте місце посіли учні першої міської школи, а замкнула турнірну таблицю команда Яблуницької школи. Склад переможців такий: Ігор Мельник, Ігор Озорович, Валентин Сидоренко, Василь Савчук, Михайло Гарасимюк, Володимир Непийвода, Ярослав Петращук, Андрій Онуфрак, Олег Варцаба та Андрій Савчук.

    Крім грамот і красивих кубків, призери отримали преміальні – по 1300, 900 і 600 гривень, які вони витратять на свій розсуд. Про призовий фонд змагань подбав депутат обласної ради від «Батьківщини» Андрій Мироняк, як і про харчування, підвіз учасників і бригаду суддів з Івано-Франківська. А також директор Гринявського держлісгоспу Роман Стефанюк додатково виділив три тисячі гривень на преміювання призерів змагань серед молодшої вікової групи.

    Варто відзначити чітку організацію змагань, зокрема, з боку головного фахівця обласної організації ФСТ «Динамо» Василя Шумала. На кожному матчі було багато вболівальників, які гаряче підтримували своїх улюбленців.

    Футбольний майданчик у Микуличині з трибунами на сімсот місць, який споруджено в 2009 році за кошти підприємця Андрія Мироняка та бази відпочинку «Карпати», а також сприяння міського голови Яремча Василя Онутчака, не вперше стає ареною футбольних баталій міського, обласного та міжнародного рівнів. За словами директора Микуличинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ярослава Венгриняка, його поява дала поштовх інтенсивному розвитку міні-футболу в Микуличині. Однойменна місцева команда грає в другій лізі чемпіонату області, а в суперлізі успішно виступала команда «Зорі Карпат», яка була переможцем розіграшу Кубка області.

    Зранку до пізнього вечора на майданчику займаються юні футболісти. Вони тренуються під керівництвом Володимира Небелюка та Руслана Зупника. Школярі з Микуличина різних вікових груп регулярно виграють міські змагання, а команда хлопчиків 2005 року народження днями брала участь у чемпіонаті області, що пройшов у селі Лісному Хлібичині Коломийського району.

    Івано-Франківська ОО ФСТ «ДИНАМО» України

  • Фото події можна переглянути у галереї