ФСТ "Динамо" 


  • Чемпіонки рівнялися на відому землячку

    29.03.2016

    У спортивному залі Микуличинської загальноосвітньої школи відбулися змагання з волейболу. Серед дівчат перемогли господарки, а в юнаків чемпіонами стали юні волейболісти Яремчанської ЗОШ №1.


    Схоже на те, що Микуличинська школа стає центром розвитку шкільного спорту на Яремчанщині. Після того, як тут на хорошому рівні провели змагання з баскетболу, в організаторів волейбольного турніру не було сумнівів, де мають грати юні волейболісти. Крім добротного залу, в Микуличині є відомий підприємець і депутат обласної ради Андрій Мироняк – людина, яка досягла успіху в житті не в останню чергу завдяки спорту й намагається прищепити любов до нього дітям. Начальник міського управління освіти Іван Онутчак, який побував на відкритті змагань, зауважив, що завдяки Андрію Івановичу, його фінансовій підтримці, власне, вдалося організувати змагання з баскетболу та волейболу, а в квітні ще проведуть і турнір з міні-футболу. «Андрій Мироняк забезпечив підвіз і харчування учасників, придбання кубків, спортивного інвентарю, запросив професійних суддів. Виділено солідний призовий фонд, спортсменам є за що поборотися», – каже Іван Онутчак. Микуличинський депутат обласної ради від «Батьківщини» зайнявся й підготовкою своїх юних земляків до змагань. Протягом останнього місяця він викроював час для занять з ними в спортзалі. Результатом може бути задоволений: дівчача команда з рахунком 2:0 перемогла суперниць із обох шкіл Яремча, а також у трьох партіях виграла в школярок із Ворохти. За збірну Микуличинської ЗОШ виступали: Христина Ясюк, Тетяна Андрійків, Віталія Мироняк, Діана Загнітко, Наталія Іванюк, Валентина Стефанюк і Вікторія Кацуляк.


    Прикладом для чемпіонок є їх землячка Надія Кодола (Косило). Більше десяти років тому високу дівчину під час турніру школярів у Микуличині запримітив суддя міжнародної категорії з волейболу Михайло Мельник. І хоча Надя займалася волейболом тільки на шкільному рівні, відомий рефері запропонував тренерам із вищолігової команди «Галичанка» звернути увагу на цього самородка. Так Надія потрапила у професійний волейбол, стала чемпіонкою України, а в 2005 році перемогла зі збірною на чемпіонаті Європи серед юніорів. Зараз виступає у національному чемпіонаті Франції за волейбольний клуб «Канни».


    Друге місце серед дівчат посіла команда Ворохтянської ЗОШ, третє і четверте – команди з першої та другої шкіл Яремча. А от у змаганнях хлопців команда Яремчанської ЗОШ №1 не мала собі рівних. Андрій Горбовий, Олег Лук’янов, Михайло Павлюк, Микола Холява, Любомир Вінтоняк, Олександр Косило, Станіслав Кучак, Юрій Баюрак, Назарій Марчук та Юрій Сіщук здобули перемоги в усіх чотирьох матчах. Друге місце посіли юнаки з Ворохти, на третьому – господарі. Слід відзначити шалену підтримку вболівальників – як місцевих, так і приїжджих.


    Складалося враження, що дехто з найпалкіших уболівальників цього дня пожертвував уроками.

    Суддя національної категорії з Івано-Франківська Віктор Ониськів відзначив доволі високий рівень змагань. «Якщо порівняти з чемпіонатом області, а в нас діє Юнацька ліга, і Яремча виставила б команду, то вона могла би бути в п’ятірці кращих. У багатьох хлопців і дівчат є техніка, бажання, але не вистачає ігрового досвіду. Тому такі змагання важливі для подальшого розвитку їх майстерності» – зауважив досвідчений рефері.

    Івано-Франківська ОО ФСТ «ДИНАМО

  • Фото події можна переглянути у галереї