ФСТ "Динамо" 


  • У Микуличинській загальноосвітній школі відкрили спортивний зал і секцію з боротьби дзюдо та самбо

    03.02.2017

    У Микуличинській загальноосвітній школі відкрили спортивний зал і секцію з боротьби дзюдо та самбо



    Спільними зусиллями влади, депутатів, обласної організації ФСТ «Динамо» та небайдужих до спорту людей у Микуличинській загальноосвітній школі відкрили борцівський зал і секцію з дзюдо та самбо.



    В урочистому відкритті новоствореного осередку дитячого спорту взяли участь голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, його заступники Василь Гладій і Сергій Басараб, президент обласної федерації дзюдо, перший заступник голови Надвірнянської РДА Іван Тодорук, представники депутатського корпусу обласного та місцевого рівнів, голови Яремчанської міської та Микуличинської сільської рад Василь Онутчак і Василь Скірчук, духовенство, вчителі та учні школи, учасники АТО.



    Святковий захід розпочався з «живого» виконання присутніми Державного Гімну України, а відтак вихованці обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», яку очолює начальник Головного управління Національної поліції в області Віктор Шкутов, продемонстрували прийоми самбо та дзюдо. Показові виступи юних спортсменів, неодноразових переможців і призерів всеукраїнських та міжнародних змагань, є своєрідною планкою для місцевих школярів, які виявлять бажання займатися боротьбою та в майбутньому стануть гідною зміною прикарпатських динамівців.



    Голова обласної ради Олександр Сич привітав сільську громаду Микуличина із відкриттям борцівського залу, в якому діти гартуватимуть своє тіло й дух. І з приємністю відзначив безпосередню участь в його облаштуванні уродженця Микуличина, депутата обласної ради, заступника голови обласної організації ФСТ «Динамо» Андрія Мироняка: «Андрій Іванович свого часу був успішним спортсменом, чемпіоном України, і відрадно, що нині він дбає про здоров'я своїх маленьких співмешканців. Завдяки таким людям, наша молодь буде фізично розвиватися, здобувати спортивну славу для прикарпатського краю та української держави. А ми чим зможемо – допоможемо».



    Олександр Сич передав для вихованців борцівської секції комплект спортивного одягу для заняття самбо та дзюдо, а також вручив Андрієві Мироняку цінний подарунок голови обласної ради – за вагомий внесок у розвиток фізичної культури на Прикарпатті, плідну меценатську діяльність та з нагоди його 45-річчя.

    Андрій Мироняк привітав земляків із знаменною подією в житті школи та села, подякував керівникам органів місцевого самоврядування, депутатам, благодійникам за допомогу в реалізації цього важливого проекту. «Підтримка розвитку масового спорту, фізичної культури є одним із пріоритетних напрямків роботи депутатів рад усіх рівнів, адже це насамперед робота з молоддю, дітьми, – переконаний Андрій Мироняк. – Тільки освічені, фізично здорові, міцні духом молоді люди зможуть збудувати успішну державу, захищати її територіальну цілісність і суверенітет. Ми гордимося нашими юними спортсменами, які успішно виступають на всеукраїнських і міжнародних змаганнях, прославляють Україну, доказують, яка у нас сильна та здорова нація».

    За кошти Микуличинської сільської ради та меценатів закупили килим для боротьби – татамі, у залі встановили спортивні тренажери. В новоствореній секції займатимуться самбо та дзюдо десятки школярів. Їх тренуватимуть титуловані борці-динамівці.

    За звичаєм, починання доброї справи поблагословили та освятили священнослужителі. Усі молитовно попросили в Бога здоров’я та спортивних успіхів для діток.

    Івано-Франківська ОО ФСТ «Динамо» України

  • Фото події можна переглянути у галереї